Unigeo Kft.

Kapacitásbővítő beruházás megvalósítása az Unigeo Kft.-nél

Technológiai modernizációt eredményező kapacitásbővítés megvalósítása az Unigeo Kft.-nél

Kapacitásbővítő beruházás megvalósítása az Unigeo Kft.-nél

Kapacitásbővítő beruházás megvalósítása az Unigeo Kft.-nél

Kapacitásbővítő beruházás megvalósítása az Unigeo Kft.-nél

MIKRO-, KIS-ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITEL PROGRAM

Innovatív eszközbeszerzés az Unigeo Kft.-nél

Eszközberuházás az Unigeo Kft.-nél

Képek Galériák

Kérjük tekintse meg galériáinkat.  --> ITT

Néhány szóban rólunk

kapcsolat_nagyAz 1996-ban alakult cégünk fő tevékenységi köre a közműépítés. Csatorna, víz, gáz és elektromos kábelek fektetése komplett kivitelezése...

CONTACT Kapcsolat

  • Telefon:
    +3620-434-4186
  • Fax:
    +3623-383-041
  • Email:
    unigeokft@gmail.com
  • Címünk:
    2049. Diósd,
    Homokbánya utca 6.
Kezdőlap » Szennyvíztisztító műszaki leírás
A+ R A-

PLASTEPUR® EGYEDI HÁZI SZENNYVÍZ ELHELYEZÉSI KISLÉTESÍTMÉNYEK EPURBLOC® OLDÓMEDENCÉK

PLASTEPUR háztartási szennyvíztisztító és -elhelyező rendszer

0102Ezúton bemutatjuk a francia SOTRALENTZ által kifejlesztett, jó 25 éves gyártási múlttal rendelkező PLASTEPUR egyedi háztartási szennyvíz tisztító és elhelyező rendszert és ezen belül az elsősorban családi házak részére kifejlesztett EPURBLOC oldómedencéket, melyek olyan szennyvízcsatorna nélküli telkekhez alkalmazhatóak, ahol egyébként csak rendszeresen szippantandó zárt emésztő telepítésére lenne mód.

Az Európai Unió követelményeinek is megfelelő, ISO 9001 minősítésű, korszerű környezet- és költségkímélő egyedi házi szennyvízelhelyezési kislétesítmény rendszer, mely minden külső energiaforrás nélkül, gravitációs módon működik, a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja és átlagos használat mellett 4-5 évenként igényel karbantartást, azaz egyszeri szippantást, szemben egy hasonló épület zárt emésztőjének szokásos kb. kéthetenkénti szippantásával.

03Az épület, akár meglévő, akár új, egy vagy több családi ház, vagy több lakásos társasház, esetleg szálloda, étterem stb. is lehet, ill. párhuzamos telepítésekkel akár egy egész település a hagyományos beruházási és üzemeltetési költségek töredékéért.

A teljes alaprendszer részei egy "Performance" lebegőanyag szűrővel ellátott, ragasztás és hegesztés nélküli, nagy sűrűségű műanyagból egy darabból extrudált-fúvott oldómedence majd ezt követően egy gyökérzónás (30 cm termőföld takarásos) szikkasztó csőhálózat.

Az előtisztító oldómedencében baktériumos bomlással cseppfolyósodik a szennyvíz, majd lebegőanyag szűrés után kerül a megfelelően méretezett utótisztító termőföld-geotextilia-dréncső-kavics-homok szikkasztómezőre, mely utóbbi műszaki szükségszerűség szerint "Performance" szűrőanyaggal feltöltött csepegtető baktériumszűrő műanyag tartállyal is helyettesíthető. Minden műtárgy a rendezett terepszintre van telepítve, így csak a fedlapok látszanak a fűben, ezáltal a kert látványát sem befolyásolják.

04A telepítéseket jól képzett szakkivitelező területi képviselő viszonteladóink végzik.

A SOTRALENTZ termékek árai országosan egységesek. Összehasonlítási tájékoztatásul egy 4 ill. 6 fős rendszer EPURBLOC 2000 ill. 3000 oldómedencéje bruttó 383.100 Ft ill. 417.936 Ft. Az ingatlan és talajjellemzői konkrét ismerete nélkül, nagyságrendileg egy beüzemelt, kulcsrakészen átadott 4 főt kiszolgáló alaprendszer ÁFA-s ára szűrőmezővel együtt kb. 1-1,1 millió Forint (6 fős kb. bruttó 150-200.000 Ft-al több), amiből egyes munkarészek átvállalásával, mint pl. földmunka, hazai anyagok beszerzése, jelentős összeg megtakarítható igény szerint,de ilyen esetekben is a műszaki irányítás és a tízéves szavatossági garanciához szükséges műszaki átvétel változatlanul a viszonteladó feladata. Bonyolultabb műszaki megoldásokat a viszonteladóval kell egyeztetni, mely esetekben természetesen az ár eltérő. Egy beüzemelt EPURBLOC alaprendszer többletköltségének megtérülési ideje egy hagyományos, vízzáró emésztő építési és üzemeltetési, azaz szippantási költségeihez viszonyítva kb. 2-2,5 év, de, figyelembe véve, hogy a víz öntözési újrahasznosításával költséges, ivóvíz minőségű vezetékes vizet tudunk megtakarítani így ez az idő kb. 1,5-2 évre csökken.

05A telepítés engedélyköteles, melyhez szaktervező megbízása szükséges. A kislétesítmény termékcsalád 1993 óta rendelkezik KHVM, OVF Vízügyi Alkalmazási. Engedéllyel (288. törzsk.sz.) és az ÁNTSz OrszágosTisztifőorvosi Hivatala engedélyével, majd hazánk 2004. május 1-én történt Európai Uniós csatlakozása után az Unió minden tagországában érvényes, legszigorúbb, jogszerű CE megfelelőségi jelöléssel.

500 m3/év vízhasználatíg a tisztított szennyvíz telken belüli elszivárogtatása esetén helyi önkormányzati jegyzői hatósági engedély, vízminőség védelmi területen továbbá nyílt árokba, vagy esővíz csatornába vezetés esetén a szakhatóságok engedélyei is, valamint, élővízbe vezetéskor vízjogi engedély is szükséges.

A megfelelően méretezett (oldómedence minimális űrtartalma a napi összes vízfogyasztás háromszorosa) és üzemeltetett kislétesítményben nincs elromlani képes alkatrész, a medence tökéletesen víz és szagmentesen zárt, így akár az épületen belül is elhelyezhető ha az előírt egyéb feltételek teljesíthetőek, a baktériumos bomlás során keletkező hő révén a leghidegebb téli időszakban a szivárogtató mezőn is gond nélkül működik (az oldómedence lehetőleg 5m-en belül legyen az épülettől, hogy a kiáramló szennyvíz télen ne hűljön le túlzottan mielőtt a meleg közegbe érne).

A PLASTEPUR ill. EPURBLOC termékek alapanyaga több generációt képes kiszolgálni, a szennyvízben keletkező kéndioxid és metán gázoknak tökéletesen ellenáll továbbá igen kis méreteinek (pl. 4 fős rendszer = EPURBLOC 2000=1,90x1,19x1,44m) és kis súlyának (EPURBLOC 2000 = 92kg, ami kevesebb, mint egy tizede egy hasonló beton műtárgy súlyának) köszönhetően könnyen és gyorsan telepíthető. Az oldómedence nem igényel külön kőműves alapozást, csak 10cm homokterítést és 20-20cm oldalsó homokvisszatöltést.

06

A rendszer beindításakor a viszonteladó által beadagolt aktiváló baktérium a táptalajon folyamatosan szaporodik, de a szennyvízzel a medencébe túlzott mennyiségben bekerülhető anyagok, mint pl. antibiotikumok, fehérítő, hypo, duguláselhárító, cigaretta hamu stb.... szaporodást gátló hatása kiegyenlítésére BIO7 ENTRETIEN baktérium frissítő adalékanyagot szükséges havonta a WC-n át beöblíteni. Ilyen módon, - mint egyetlen üzemeltetési költség - egy 4 fős kislétesítmény karbantartó anyaga egy évre (1kg, ill. 12 adag) fogyasztói ára 3.500 + 27% ÁFA = 4.200 Ft, azaz mindössze bruttó 350 Ft/hó!

A baktérium állomány és az oldómedence indokolatlan túlterhelésének elkerülése érdekében az úgynevezett "konyhamalac" használata nem célszerű.

Törvény alapján nem terheli talajterhelési díj fizetési kötelezettség azt a kibocsátót, aki külön jogszabályban meghatározott egyedi szennyvíz elhelyezési kislétesítményt, ... alkalmaz és közcsatorna nem áll rendelkezésére.

Önkormányzatok részére Európai Uniós pénzügyi támogatások pályázhatók meg, akár egy épületre, vagy akár teljes kistelepülésekre is.

Kívánjuk élvezze Ön is a PLASTEPUR - EPURBLOC előnyeit és nem fogja megbánni, mint oly sokan mások sem mindenütt Franciaországban és szerte Európában.

Kérje területi képviselő, telepítő viszonteladóink országos listáját.

2009.március. Műszaki módosítások és árváltoztatások jogát fenntartjuk.

07